GÜBAP Komisyonu , Komisyon Başkanının çağrısı üzerine en az ayda 1(bir) kez gündemli olarak salt çoğunlukla toplanır. 

GÜBAP Komisyon kararına müteakip Koordinatörlüğümüzce EBYS üzerinden yürütücü adayına yazılan "Projenin desteklendiğine dair üst yazı, Bilimsel Araştırma Projeleri Destekleme Protokolü," projenin kabul edildigini kanıtlar niteliktedir.

Proje tamamlanmış ise, yine GÜBAP komisyon kararı ile  sonuç raporunun kabul edilmesine müteakip Koordinatörlüğümüzce EBYS üzerinden yürütücüye yazılan "Sonuç Raporunun Kabul  Yazısı" projenin tamamlandığının kanıtıdır. Projede yer alan araştırmacılarında  ilgili yerlerde kullanabilmeleri için yürütücünün bu belgeyi araştırmacılarıyla EBYS üzerinden paylaşması gerekmektedir.

Proje yürütücüsü , projeye ait tüm kayıt ve verileri projenin sonuçlandığı tarihten itibaren 5(beş) yıl süreyle saklamak zorundadır.

Gübap Komisyon kararına müteakip Koordinatörlüğümüzce EBYS üzerinden yürütücü adayına yazılan "Projenin desteklendiğine dair üst yazı, Bilimsel Araştırma Projeleri Destekleme Protokolü," projenin kabul edildigini kanıtlar niteliktedir.

Proje tamamlanmış ise, yine GÜBAP komisyon kararı ile  sonuç raporunun kabul edilmesine müteakip Koordinatörlüğümüzce EBYS üzerinden yürütücüye yazılan "Sonuç Raporunun Kabul  Yazısı" projenin tamamlandığının kanıtıdır. Projede yer alan araştırmacılarında  ilgili yerlerde kullanabilmeleri için yürütücünün bu belgeyi araştırmacılarıyla EBYS üzerinden paylaşması gerekmektedir.

Proje yürütücüsü , projeye ait tüm kayıt ve verileri projenin sonuçlandığı tarihten itibaren 5(beş) yıl süreyle saklamak zorundadır.

İptel edilen proje ile reddidilen proje önerisi aynı anlamda değildir. Eğer bir proje önerisi reddedilmiş ise proje yürütücüsü adayının  farklı bir proje önerisinde bulunmasında yasal olarak hiç bir engel yoktur. Fakat iptal edilen ya da yürürlükten kaldırılan projenin yürütücüsü 3(üç) yıl süre ile yeni bir proje teklifinde bulunamaz. 

Üniversitemiz Bilimsel Araştırma projeleri kapsamında görevlendirmeler 2547 sayılı kanunun 39. maddesi uyarınca yapılmaktadır. (Öğretim elemanlarının kurumlarından yolluk almaksızın yurt içinde ve dışında kongre, konferans, seminer ve benzeri bilimsel toplantılarla, bilim ve meslekleri ile ilgili diğer toplantılara katılmalarına, araştırma ve inceleme gezileri yapmalarına, araştırma ve incelemenin gerektirdiği yerde bulunmalarına, bir haftaya kadar dekan, enstitü ve yüksek okul müdürleri, onbeş güne kadar rektörler izin verebilirler. Bu şekilde onbeş günü aşan veya yolluk verilmesini gerektiren veya araştırma ve incelemenin gerektirdiği masrafların üniversite ile buna bağlı birimlerin bütçesinden veya döner sermaye gelirlerinden ödenmesi icabeden durumlarda, ilgili yönetim kurulunun kararı ve rektörün onayı gereklidir. )

Ayrıca;

2005/8681 tarih ve sayılı  Geliştirme Ödeneği Ödenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının 7. Maddesinin d bendinde (2547 sayılı Kanunun 39 uncu maddesi ile mevzuatı uyarınca yurt içi veya yurt dışında geçici görevlendirme sebebiyle ayrılmalarda 15 güne kadar olan süreler için (ancak, bu bent uyarınca ödenecek geliştirme ödeneğinin toplam süresi, her ne suretle olursa olsun bir takvim yılı içinde 30 günü geçemez)  üniversitede fiilen çalışma şartı aranmaz.

ifadelerine yer verilmektedir. 

Bu esas ve usuller doğrultusunda BAP Kapsamında yapılan görevlendirmelerde belirtilen gün sayılarını aşması durumunda geliştirme ödeneğinde kesinti yapılmaktadır.